TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Ve Olimpiyat Akademisi

9. sınıf  Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı günü,  9. sınıf matematik dersleri için 27 Mart 2024 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır.

9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi 7 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan,

9. sınıf matematik dersi 8 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan,

oluşan testlerle gerçekleştirilecektir.

2. DÖNEM 1. ORTAK YAZILI SINAV KONU DAĞILIMLARI

Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından, İlde bulunan tüm lise son sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere yönelik 18 Nisan 2024 Perşembe günü saat 13.00’te Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde "Sertifikası Programı" hakkında düzenlenecek çalıştay davetinine linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Şbt

Ülkemizin ihtiyaç ve öncelikleri doğrultusunda temel bilimler ve bilgisayar alanlarında kritik önemi haiz nitelikli insan kaynağının oluşturulmasını teminen, öğrencileri bu alanlarda çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve ulusal ve uluslararası olimpiyatlara hazırlamak üzere TÜBİTAK tarafından 2202 - Bilim Olimpiyatları Programı yürütülmektedir.

Bu kapsamda gerçekleştirilmekte olan TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Öğrenci ve TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Akademisi Öğretmen başvuruları başlamış olup, başvurular 19.02.2024 tarihinden itibaren 29.04.2024 tarihi saat 17.30'a kadar https://e-bideb.tubitak.gov.tr/ adresi üzerinden yapılabilecektir.

Şbt

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ İLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ BURSA KÜLTÜR TURUNA GELMEK İSTEYENLER İDAREYE BAŞVURU YAPABİLİRLER.

Şbt

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye’nin yetenekli çocuklarını geleceğe hazırlıyor. Edirne’den Kars’a yurdun 81 ilinde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde on binlerce öğrenciye Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya 11 farklı eğitim verilmektedir. Bu eğitimlerle öğrencilerimizin TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanması ve geleceğin teknoloji girişimcileri ,mühendisleri ve teknoloji liderlerinin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Eğitimlere katılma hakkı kazanmak için e-sınav gerçekleştirilecek olup başvurular 07.02.2024-25.02.2024 tarihleri arasında www.deneyap.org ve www.t3kys.com adreslerinden yapılabilecek, adaylar başvuru sürecini Kurumsal Yönetim Sistemi (t3kys.com) üzerinden takip edebilecektir.Sınava tüm 4. , 5. , 8. Sınıf ; lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuyan öğrencilerimiz başvurabilecek olup ayrıntılı bilgi https://www.deneyap.org adresindedir.Tüm öğrencilerinize duyurulması hususunda;

Ock

17.01.2024 TARİHİNDE ÖĞRETMENLERİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZE TEKNOFEST YARIŞMASININ TANITIMINI YAPTILAR.

SON BAŞVURU TARİHİ 20 ŞUBAT OLAN TEKNOFEST İLE İLGİLİ TÜM MERAK ETTİKLERİNİZİ PAYLAŞTIĞIMIZ LİNKLERDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine ve mezunlara yönelik olarak robot, yapay zekâ, biyoteknoloji, insansız hava araçları, elektrikli araç, otonom, yeni nesil ulaşım, mikro elektronik teknolojileri alanlarında yarışmalar düzenlenmektedir.

Detaylı bilgi www.teknofest.org sayfasından ulaşabilirsiniz, başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar www.t3kys.com sisteminden devam etmektedir.